Life on flip flops

Wauw, echt wauw.

Na een lange reis van 16u waren we EIN – DE – LIJK in Hainan. We hadden meteen door dat het weerbericht dat we thuis gezien hadden niet echt klopte, geen druppeltje regen en héél veel zon. Vanaf dat je buitenkomt, voel je de zweetdruppels letterlijk langs je lijf lopen. Gelukkig hebben we een kamer met airco, iets waar ik echt enorm dankbaar voor ben!

We slapen in een gebouw waar enkel buitenlandse studenten verblijven. We zitten op de 6e verdieping, wat echt voor een prachtig uitzicht vanop ons terras zorgt, maar er is geen lift… Geen pretje in deze hitte!

IMG_1939.JPG

Uitzicht vanop mijn terrasje 🙂

We hebben allebei een kamer voor ons alleen met een tweepersoonsbed, een eigen (primitieve) badkamer, een bureau en een terras. Niet slecht voor Chinese standaarden dus. De Chinese studenten slapen hier namelijk met 4 personen in 1 kamer, zonder airco… Buitenlanders krijgen hier een echte luxebehandeling.

Na 3 hectische dagen vol administratief geregel, hebben we vandaag eindelijk een beetje kunnen relaxen. We hebben onszelf een fiets aangeschaft (beste aankoop tot nu toe) en zijn vandaag naar het strand gefietst. Een hele belevenis hier in China. Ik was nog geen 10m ver en had al een eerste kleine botsing, gelukkig konden het Chineesje en ik er allebei om lachen. 😉

Het strand was een leuke ontdekking! Weinig mensen (letterlijk maar 5 Chinezen en wij), heerlijk warm zeewater en een kleine bar waar we iets konden drinken. We hadden al snel door dat 2 blonde meisjes in bikini iets heel bijzonder zijn hier in China, de 5 Chinezen die op het strand waren probeerden allemaal stiekem een foto te trekken of kwamen zonder schaamte vragen of ze een foto mochten nemen.

Maandag beginnen de lessen, spanneeend! We hebben allebei een mondelinge en schriftelijke test afgelegd en zitten beiden in het hoogste niveau! We hebben elke dag les van 7u40 tot 11u25 en nadien zijn we gewoon vrij! Er staan nog veel strandbezoekjes gepland dus… 😉

 

Advertisements

2 thoughts on “Life on flip flops

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s