Sanya

Donderdag 15 september was het mid-autumn festival (中秋节) in China en hadden we een dag vrijaf. Vrijdag hadden we ook geen les dus zijn Julie en ik er (weer) een weekendje op uit getrokken. Bestemming deze keer: Sanya, ook wel gekend als Hawaii van het Oosten.

We vertrokken woensdagnamiddag na onze les met de trein, een ritje van 2u voor ongeveer €10. Helemaal niet veel geld als je weet dat dit de populairste vakantiebestemming in China is. We hadden een leuke hostel geboekt vlakbij het strand waar we een tweepersoonskamer kregen na wat gezeur omdat de stapelbedden in de slaapzaal op Chinese maat gemaakt waren en dus een beetje klein waren.

IMG_2195.JPG

Aangezien onze zoektocht naar Westerse kledingketens in Haikou nog niets opgeleverd had, zetten we de zoektocht in Sanya verder, mét succes! Gelukkig als kleine kindjes waren we toen we een h&m vonden. We hebben ons dan ook allebei een klein beetje laten gaan, oeps… 😉

Donderdag hebben we het strand vlak aan onze hostel verkend. Prachtig. De zee was helderblauw en je had een prachtig zicht op bergen. Er waren heel grote golven wat voor hilarische momenten gezorgd heeft. We stonden letterlijk nog maar tot onze enkels in het water en we werden beiden omver gekegeld door een gigantische golf. Extra grappig als je weet dat alle Chinezen op het strand naar ons aan het staren waren omdat er ‘Westerlingen in bikini’ de zee in gingen.

‘s Avonds zijn we nog een verse fruitsap gaan drinken op het strand. Het strand zat vol mensen die allemaal foto’s namen met de volle maan en de zee op de achtergrond. Mid autumn festival wordt gevierd op de 15e dag van de 8e maand volgens de maankalender, wanneer het volle maan is. Het is ook traditie dat ze Mooncakes maken (月饼).

Vrijdag zijn we naar Yalong Bay geweest, het populairste strand onder de rijke Russische en Chinese toeristen. Ook dit was weer prachtig. ‘s Avonds hebben we gezondigd en zijn we gaan eten in de Mc Donalds, af en toe moeten we toch kunnen ontsnappen aan al dat Chinese eten. 😉

Zaterdag stond er eens iets anders dan het strand op de planning. We zijn naar Luhuitou Park geweest, een park waar je een uitzicht over heel Sanya hebt. Aan de ingang vroegen ze ons of we mee wilden rijden met een karretje maar we dachten dat dit weer een ‘tourist trap’ zou zijn dus hebben we vriendelijk bedankt. Achteraf gezien was dat een domme beslissing. Om het mooiste zicht te hebben moest je nog enkele kilometers naar boven wandelen. In een klimaat zoals dat van Hainan is dat echt geen pretje. We hebben de top niet gehaald maar we hebben toch wel heel mooie uitzichten gehad.

Nadien zijn we terug richting Haikou gekeerd aangezien we les hadden op zondag. (Hier wordt NIET mee gelachen, het is zo al erg genoeg)
Omdat we vrijdag geen les hadden, werden de lessen van vrijdag gewoon verplaatst naar zondag. Gelukkig hadden we maar 2u les dus het viel nog wel mee. 🙂

再见 !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s