Leuven in Guangzhou

1 oktober was het de nationale feestdag van China (国庆节) en daarom hadden we een weekje vakantie. Ik ben een week naar Guangzhou geweest om er 2 klasgenootjes vanuit Leuven te bezoeken, Melissa en Tanika. Guangzhou ligt op het vasteland van China, helemaal in het zuiden. Emma, Janou en Hannelore zijn 3 andere klasgenoten vanuit Leuven die dit jaar studeren in Nanjing. Zij zijn ook een weekje naar Guangzhou gekomen dus het was een echte Sinologie-reünie. 🙂

Mijn reis naar Guangzhou was al meteen een heel avontuur. Aangezien ik volop mijn residence permit aan het regelen ben in Hainan, heb ik mijn paspoort een maand moeten afgeven aan het visa center. Ik kreeg een officieel bewijs in de plaats (met een stempel want stempels zijn o zo belangrijk in China) waarmee ik alles kan doen waarvoor je normaal je paspoort nodig hebt. Ik kon probleemloos het vliegtuig nemen maar eens toegekomen in Guangzhou begon de miserie.

Het begon al bij de taxirit naar het hotel. Ik heb eerst een halfuur moeten aanschuiven om een taxi te kunnen bemachtigen en toen ik er eindelijk een gevonden had, bleek het een zware oplichter te zijn. Ik stapte nog maar in en de taxichauffeur probeerde al een enorm hoge prijs af te spreken. Hij dacht waarschijnlijk ‘Oh, die buitenlander kent niets van de prijzen hier dus ik kan maar proberen’. Ik zei meteen dat hij mij probeerde op te lichten en dat hij gewoon zijn meter moest opzetten maar hij bleef maar roepen dat het al laat was en hij nog niet gegeten had. Als ik dan zei dat dat niet mijn probleem was begon hij nog maar wat luider te roepen dus besloot ik mijn mond te houden tot aan het hotel en hem dan gewoon het bedrag te geven dat ik zelf wou betalen. Niet zo’n slim idee… We stopten aan het hotel en ik gaf hem geld maar hij ging duidelijk niet akkoord met dat bedrag en sloot opeens alle deuren. Na 10min ruzie maken en schelden heb ik dan toch maar toegegeven en de volle pot betaald want het was ondertussen al 2u ‘s nachts en ik wou slapen.

Ik kwam binnen in het hotel (ondertussen al heel slecht gezind) en gaf mijn officiële documenten af aan de balie. Het personeel maakte er meteen een probleem van dat ik mijn paspoort niet bij had en weigerde me een kamer te geven. Na 2u discussiëren zeiden ze me dat ik het hotel moest verlaten want dat ze anders de politie zouden bellen. En daar stond ik dan, om 4u ‘s nachts op straat in een stad die ik totaal niet kende. Na een tijdje ben ik toch terug gekeerd naar het hotel, smekend om een kamer maar ze zeiden dat ik in de lobby op een zetel mocht liggen tot het weer licht werd en dan moest ik maar op zoek gaan naar een ander hotel. Leuk begin van de vakantie, toch?

Gelukkig kon ik de dag erna meteen naar Melissa en Tanika en hebben zij mij weer kunnen opbeuren door samen een bezoekje te brengen aan een prachtig park. ‘s Avonds kwamen Emma, Janou en Hannelore aan. We zijn dan met z’n allen op zoek gegaan naar een ander hotel en gezellig iets gaan eten.

GOPR0846.JPG

De dag erna hebben we de echte toeristen uitgehangen en hebben we zoveel mogelijk van Guangzhou op 1 dag gezien. Van een museum naar een tempel, vervolgens naar een andere tempel, dan naar een park en om de dag af te sluiten zijn we langs de rivier naar de Canton Tower gewandeld. De Canton Tower is de hoogste toren in Guangzhou en wordt ‘s avonds prachtig verlicht.

De volgende dag zijn we met een groep vrienden van de universiteit van Melissa en Tanika naar prachtige watervallen geweest. De uitzichten waren prachtig maar het was zo warm en zo druk dat we vaak gewoon even op zoek gingen naar een plekje in de schaduw en een plaats waar we met onze voeten in het water konden. We hebben lang gewandeld en heel veel gezweet maar het was het helemaal waard!

De dag daarna zijn we weer een prachtig park gaan bezoeken, het mooiste dat ik tot nu toe al gezien heb. 🙂
En omdat het mijn laatste avond was, zijn we ‘s avonds iets gaan eten en nadien uitgeweest met nog 2 vrienden van mij die ook aan Hainan University studeren en ook op vakantie waren in Guangzhou.

De laatste dag ben ik met Emma, Janou en Hannelore de fake market een bezoekje gaan brengen. Kleine teleurstelling aangezien we niet meteen vonden wat we wilden en ook niet aan de prijzen die we wilden. Maar ik zal nog wel genoeg kansen hebben om fake markets in andere steden te bezoeken. 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s