Goodmorning Vietnam!

Hallo iedereen,

Ik heb jullie er even op laten wachten maar hier is ie dan, de volgende blogpost! In december heb ik examens afgelegd en nadien had ik 2,5 maanden vakantie, YAY! Tijdens de kerstvakantie zijn mijn ouders en mijn broer me komen bezoeken in China, hierover volgt zeker ook nog een blogpost!
Maar ik wou nu graag beginnen met blogposts over de reizen die ik gemaakt heb tijdens de wintervakantie. 2 maanden lang heb ik rondgereisd door Zuidoost – Azië. Ik ben begonnen in Vietnam, vervolgens ben ik naar Thailand gegaan en de laatste bestemming was Cambodja.

Op 8 januari was het zover, ik vertrok richting de luchthaven van Haikou met mijn trekrugzak om mijn reis te beginnen. FIRST STOP: VIETNAM.

HO CHI MINH CITY

Na een lange reis kwam ik eindelijk aan in Ho Chi Minh City waar Emma, Hannelore en Janou me opwachtten. We hebben vorig semester al samen een tripje gemaakt naar Guangzhou en daar hadden we beslist dat we samen naar Vietnam zouden gaan. Emma haar nonkel en tante wonen in Ho Chi Minh City en zij hebben ons daar met open armen ontvangen! Ze lieten ons overnachten in hun prachtig appartementje met een zicht over de stad.

Op onze eerste dag nam Tante Thuy, Emma’s Vietnamese tante, ons meteen mee om de stad te verkennen. Ze liet ons enkele hoogtepunten zien zoals een kathedraal, een prachtig oud postkantoor en de echte ‘backpackers buurt’. Als kers op de taart, nodigde ze ons ‘s avonds samen met Nonkel Jacques uit om bij hen thuis een heerlijke broodmaaltijd te eten met onder andere brie, salami, frikadellenkoek en nog zooo veel meer. Je kan niet geloven hoe dankbaar wij hiervoor waren na 4 maanden enkel rijst en noedels te eten. 😉

Een van de dingen die je ook zeker moet bezoeken als je in Ho Chi Minh bent, is het War Museum. Een erg interessant museum waar je letterlijk stil wordt van alles wat je ziet. Gruwelijke beelden en verhalen.
En nadat je dat bezocht hebt, is het vanzelfsprekend om ook de Cu Chi tunnels te bezoeken. Dit is een groot ondergronds tunnelcomplex dat gebruikt werd tijdens de Vietcong oorlog. De tunnels zijn enorm smal en donker, echt niet m’n ding. We mochten er zo’n 200m in wandelen, dat lijkt niet ver maar het waren de 200 langste meters van mijn leven. Wat was ik blij toen ik er weer uit kon!

IMG_3894

MUI NE

Na ons bezoek aan Ho Chi Minh City, trokken we naar Mui Ne, een klein stadje aan de kust. We zijn hier samen naartoe gegaan met Cédric en Théophile, 2 vrienden die ook studeren aan Hainan University en toevallig ook op rondreis waren door Vietnam.
We verbleven in een heel fijn hostel op het strand. Na het drukke stadsleven was het wel eens fijn om een paar dagen uit te rusten op het strand. 🙂

IMG_3890

MEKONG DELTA 

De Mekong Delta, nog zo’n must see in Vietnam. De natuur en omgeving is prachtig maar de rivier is heel vuil, je ziet zo veel afval drijven… Zoveel mensen leven langs deze rivier, het kan niet gezond zijn. Zo zagen we bijvoorbeeld een dood varken drijven en 200m verder zag je vrouwen kleren wassen en nog eens 200m verder zag je kindjes zwemmen en spelen in het water…
We hebben ook een floating market bezocht. Honderden kleine bootjes liggen te dobberen op het water en wachten tot er boten met toeristen passeren om zich vervolgens vast te maken aan deze boten en dingen proberen te verkopen. Uiteraard zijn wij in deze ‘tourist trap’ getrapt en hebben we een mango gekocht. Goed idee dachten we, een lekkere snack, tot we hem begonnen te eten en we er wormen uit zagen kruipen.

HANOI

In Hanoi verblijven we in een superfijn hostel midden in het oude district van Hanoi. Je zag er zo veel typische Aziatische beelden: kappers op straat, streetfood, mensen die spulletjes verkopen vanop hun fiets,…
De mensen waren wel opvallend meer gewoon aan toeristen dan de mensen in Ho Chi Minh, ze probeerden je vaker in ‘t zak te zetten en waren minder vriendelijk.

HALONG BAY

Hoogtepunt van de reis door Vietnam! WAUW!
Een nachtje op een cruise door Halong Bay, het leven kan echt wel mooi zijn ja. 🙂 We hebben gekajakt tussen de bergen, gezwommen en we hebben aan ‘squid fishing’ gedaan (maar jammer genoeg niets gevangen…). ‘s Avonds hebben we cocktails gedronken op het dek terwijl alles rondom ons stil was en konden genieten van een prachtige sterrenhemel. Adembenemend!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s